アリメンタリウム料理教室。A Cooking Workshop in Alimentarium.
チャーリーチャップリンの銅像とアリメンタリウム(食べ物博物館)
Bambina went to Alimentarium to take a cooking workshop. She made SORBETS & OUBLIES. It was very interesting workshop (of course all in French... and she shared the workshop with 6 Swiss kids). The chef explained about "Solid, Liquid, Evapor" but it was actually a part of cooking. It was almost like a science experiment class back in school.
If you are interested in taking the workshop, check out the LINK↓. Now, they are also serving POLYNESIAN Lunch Menu as well. Last month, they had SUSHI workshops and served SUKIYAKI menu there!
今 日のBambinaは、アリメンタリウム(食べ物博物館)の料理教室へ行きました。6人のスイスキッズ達と作ったのはシャーペットとクッキーです。シャー ベットを作る時には、先生が理科の授業さながらに「水」の性質について話をします。「固体・液体・気体」ですね!これを実際に料理しながら実証しちゃいま した。
- 砕いた氷の温度をはかる。ー 0度
- 塩を加え混ぜる。
- 再び氷の温度をはかる。 ー マイナス21度
氷に塩を入れると温度がキューっと下がりました!この氷の中にレモンジュース、水、砂糖を混ぜたカップを入れてしばらくまぜていると…、だんだんこの液体が凍っていきます!
待っている間に、小さなソフトクッキーを焼きました。焼き上がったクッキーにカーブをつけて、上にシャーベットをのせて「いただきます!」
アリメンタリウムでは毎月(正確には1ヶ月半くらい)ごとに、世界のランチメニューと料理教室の内容が変わります。興味のある方は下のリンクを参照になってください。直接、ランチと料理教室のページにリンクします。なお表記はドイツ語、フランス語、英語です。
ちなみに今回の料理教室はお子様に合わせてフランス語でしたよ〜。
Link: Alimentarium Lunch/Cooking WorkShop
"Marché des vins à Chardonne" /( samedi, 28 mai 2005 )
「シャルドンのワイン祭り』 5月28日/土曜日
Chardonne (Lavaux)
There is a wine fistival in Chardonne. You can buy wines and food there. The town Chardonne has a beautiful view over the Lake Luman.
シャルドンのワイン祭りでは道沿いに色々なワインやお食事が用意されます!またレマン湖の眺めも美しいです。
Take "funiculaire" cablecar from Vevey station. Vevey-Chardonne-Mont-Plerin
『フェノキュラー』というケーブルカーでヴヴェイから行けます。
ヴヴェイ駅ーシャルドン駅ーモンペルラン駅
No comments:
Post a Comment